HTML

Fashion is where you find it

Divatról egy divatrajongótól

Friss topikok

  • lady with an attitude: Most olvasom, hogy Makány Márta. Most mondjam, hogy nem lepődtem meg? :/ (2011.09.15. 18:29) Epic fail
  • lady with an attitude: Én is csak divatblogokon találkoztam még vele, remélem, a Glamour azért hirdeti. Tényleg nagyon jó... (2011.09.11. 12:45) Express yourself don't repress yourself!
  • lady with an attitude: Zseniális megfogalmazás, és mennyire egyetértek! :) (2011.09.10. 16:53) New York, New York...

Epic fail

2011.09.12. 16:28 lady with an attitude

Sajnos nem tudok ennél visszafogottabb címet adni ennek a bejegyzésnek, mert a magyar szépségkirálynő, Lipcsei Betta Miss Universe versenyen viselt öltözékét máshogy nem lehet jellemezni. A feladat "national costume" vagyis nemzeti viselet volt, amit a képgalériából ítélve teljesen szabadon lehetett értelmezni. Ezzel nincs is baj, hiszen nem is nézne ki jól egy fiatal lány egy 2011-es szépségversenyen csángó népviseletben, töménytelen alsószoknyával, de akkor is értetlenül állok azelőtt, hogy volt tervező, aki ezzel a borzalomhoz hajlandó volt nevét adni. (tudja valaki, ki volt a tervező? hiába kutakodtam a világhálón, sehol nem találtam)

A problémám a dologgal sokrétű. Először is ennél hálásabb téma nem kell egy magyar tervezőnek. Népviselet, mint INSPIRÁCIÓ, kimeríthetetlen témakör, ld. Gombold Újra. Másodszor: mivel ezeknek a versenyeknek a célja természetesen az, hogy olyan ruhát adjunk a lányokra, ami a legjobban hangsúlyozza a szépségüket, egyértelmű, hogy teljesen mai, a  kor divatjához igazított, igényes és látványos színpadi viseletet kell megalkotni, ami azért magán hordozza a magyar viselettörténet valamely jellegzetességét.  Meríteni pedig számtalan izgalmas dologból lehet, hiszen a magyar népviselet az egyik legsokrétűbb és legszínesebb a világon, szerintem nem túlzás, hogy álommunka lehetne ez bármelyik magyar tervezőnek. Ehhez képest mi lett a végeredmény? Ez borzasztóan kínos és erőltetett, stílustalan, besorolhatatlan valami, ami nem állja meg a helyét sem színpadi, sem utcai, sem partiviseletként, nem divatos és friss, nem is igazán magyaros és még ízléstelen is. Hogy van rajta magyar elem? Pár sor paszomány ráerőltetve meg a fején egy teljesen értelmezhetetlen párta? Egy dolog jut erről eszembe. erőlködés. A plázacica-tükörbársony alapanyagra már szavaim sincsenek, a szürke párducmintás combcsizma meg olyan, mintha a tervező elfelejtett volna cipőt tervezni a  ruhához, és megvették volna az első csizmát, amit találtak az Ázsia Centerben Betta méretében.

A végeredmény összességében szégyen a magyar szakmára nézve, és egyáltalán nem emeli ki a magyar versenyző szépségét sem, mert teljesen közönséges lett az összhatás, akár az EX-IT rendkívül stílusos és divatérzékeny márka (/szarkazmus) Westend földszinti üzletének kirakatában is elférne. Érdemes megnézni egyébként a többi ország viseletét is, ezen a linken mindegyiket megtaláljátok. Voltak hasonló mellélövések, de van 1-2 egészen szép és stílusos megoldás is, mint pl. a görög és a lengyel, és ami kifejezetten ötletes szerintem, az orosz.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fashioniswhereyoufindit.blog.hu/api/trackback/id/tr163221038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lady with an attitude 2011.09.15. 18:29:14

Most olvasom, hogy Makány Márta. Most mondjam, hogy nem lepődtem meg? :/
süti beállítások módosítása